Opera cultural-misionară

Opera misionară

Octombrie - Luna misionară extraordinară Interviu doamna caut barbat din mediaș pr. Eugen Blaj, director al Operelor Misionare Pontificale în România Luna octombrie a fost declarată ca Lună misionară extraordinară, de către papa Francisc.

 • Biblioteca - meditatii si predici
 • OPERA MISIONARĂ PONTIFICALĂ PENTRU - Operele Misionare Pontificale | Facebook
 • Vasile cel Mare Rezumat: Acest studiu pune în lumină activitatea marelui capadocian din perspectiva misionară a datoriei de a predica şi a consecinţei imediate a acesteia: Botezul.
 • Matrimoniale sector 2 pantelimon

Despre această iniţiativă, dar şi despre experienţa de misionar şi importanţa misiunilor, pr. Eugen Blaj, director al Operelor Misionare Pontificale în România, a avut amabilitatea să răspundă la câteva întrebări pentru cititorii revistei Lumina creştinului. Cum aţi simţit chemarea de a fi misionar? Chemarea la viaţa misionară, ca oricare altă chemare, se identifică ascultând vocea interioară a Domnului, manifestată într-o dorinţă arzătoare de a realiza un plan concret al vocaţiei.

Nu ajunge numai ascultarea vocii interioare, trebuie exprimată şi exterior, în Biserică, această dorinţă şi apoi primită de autoritatea competentă.

David PESTROIU, Botezul – rod al propovăduirii Evangheliei, în opera Sf. Vasile cel Mare

Cât priveşte chemarea mea de a fi misionar, şi mai ales în Africa, aceasta s-a născut şi a fost alimentată din lecturile spirituale şi sunt femeie caut barbat bălcești misionarilor din trecut şi din opera misionară, cum a fost sfânta Tereza de Calcutta. Şi când Domnul a considerat că sunt pregătit din unele puncte de vedere, mi-a deschis poarta pentru misiunea din Africa.

Prima mea experienţă misionară a fost în nordul Mexicului, Dieceza de Tijuana, în compania Misionarilor Carităţii a sfintei Tereza de Calcutta.

opera misionară

Apoi, am fost acceptat în rândul clerului diecezan din Tijuana ca fidei donum de Iaşi. Lucrând timp de nouă ani în Dieceza de Tijuana, doi ani i-am petrecut la studii în Italia, luând masterul în filozofie, la Universitatea Pontificală Gregoriană.

 1. S-a născut la Lyon, la 22 iulieîntr-o familie creștină.
 2. Lumina Crestinului
 3. Biserica în lume: Mai puțini preoți și surori, mai mulți cateheți și laici
 4. Dieceza de Würzburg - Wikipedia
 5. Mitropolia Olteniei în opera misionară din Transnistria - Google Книги

Când PS Petru Gherghel a considerat oportun să deschidă o misiune în Kenya, mi-a propus să merg şi să mă asociez cu misionarii fidei donum din Padova. După învăţarea limbii swahili am ales o misiune în Dieceza de Marsabit, în nordul Kenyei, până la graniţa cu Etiopia. Am avut ocazia să-mi lărgesc orizontul unor cunoştinţe la nivel pastoral, cultural şi eclezial, care îmi folosesc în prezent pentru slujirea Bisericii din România.

opera misionară

În primul rând trebuie să aibă o mare credinţă şi iubire faţă de Isus Cristos, pe care merge să îl anunţe, pentru că misiunea în esenţa ei nu se reduce doar la promovare umană, ci mai ales la transmiterea credinţei în Isus, ca unicul Mântuitor.

Ce înseamnă aceste opere şi care sunt domeniile de activitate?

OMP sunt o reţea mondială în slujba Sfântului Părinte, pentru susţinerea misiunilor şi a Bisericilor tinere. Caut să implementez în ţară activităţi specifice fiecărei opere.

 • Opera cultural-misionară - iristarmed.ro
 • David PESTROIU, Botezul – rod al propovăduirii Evangheliei, în opera Sf. Vasile cel Mare
 • Este o zi specială, în care se unesc toate gândurile şi intenţiile creştinilor catolici pentru a scoate în evidenţă identitatea misionară a Bisericii; este o zi în care Dumnezeu este asaltat de implorări insistente pentru a-şi face simţită mâna sa puternică şi protectoare, pe de o parte, asupra tuturor misionarilor din întreaga lume, iar pe de altă parte, asupra tuturor celor care beneficiază de activitatea misionarilor.
 • Caut frumoase bărbați din Oradea

Trei dintre aceste patru opere au o dată definită pentru celebrarea lor anuală. Opera pentru Răspândirea Credinţei se celebrează în penultima duminică din luna octombrie; Copilăria Misionară, în penultima sâmbătă din luna mai, Opera Sfântului Petru, Apostolul, în duminica a patra din timpul pascal. Pentru Răspândirea Credinţei s-au organizat întâlniri la nivel naţional şi cursuri de formare misionară.

Cât priveşte Copilăria Misionară Pontificală, a fost inaugurată anul acesta în România, instituindu-se grupuri de copii misionari, în special în Arhidieceza de Bucureşti şi în Dieceza de Chişinău.

Dieceza de Würzburg

În prima săptămână din luna octombrie va avea loc un curs de formare misionară pentru copii la Mărăcineni, jud. Argeş, moment în care se va face şi celebrarea de preadeziune pentru cei care doresc să intre în grupul CMP. Anul acesta am produs şi un poster pentru vocaţii, de ziua Sfântului Petru, Apostol. S-au promovat aceste trei opere prin diferite activităţi, materiale publicitare şi cateheze misionare.

Amintesc conferinţele de la Institutul Teologic din Iaşi şi din Roman, referitoare la cele patru opere pontificale şi Luna misionară extraordinar. Ce presupune această iniţiativă?

opera misionară

Opera misionară misionară extraordinară, din octombrieeste comemorarea centenarului scrisorii apostolice Maximum Illud, a papei Benedict al XV-lea. Motivul convocării unei Luni misionare extraordinare este acela de a reaprinde în noi, cu ajutorul Duhului Sfânt, ardoarea şi pasiunea faţă de misiunea pe care ne-a dat-o Isus, aceea de a fi "Botezaţi şi trimişi".

opera misionară

Sfântul Părinte doreşte o renovare misionară a Bisericii, deoarece misiunea face parte din natura ei şi opera misionară actuală în orice moment şi în orice loc, acolo unde există Biserica pe acest pământ. Pentru a concretiza celebrarea acestei luni, sunt propuse mai multe activităţi de conştientizare a dimensiunii misionare, a fiecărui botezat.

Motoul acestei luni este: "Botezaţi şi trimişi.

opera misionară

Biserica lui Cristos în misiune, în lume". Papa Francisc propune patru dimensiuni pentru această lună: - Întâlnirea personală cu Cristos cel viu în Biserica sa, prin Euharistie, cuvântul lui Dumnezeu, rugăciunea personală şi comunitară; - Opera misionară credinţei creştine: exemplul sfinţilor, martirilor şi mărturisitorilor misionari; - Formarea misionară ad gentes din punct de vedere biblic, catehetic, spiritual şi teologic; - Caritatea misionară pentru susţinerea materială a muncii enorme de evanghelizare şi de formare creştină în teritoriul de misiune.

Printre celebrările speciale celebrate de papa Francisc cu opera misionară acestei luni speciale sunt: marţi, 1 octombrie, cu ocazia comemorării liturgice a sfintei Tereza de Lisieux, patroana misiunilor, va prezida sfânta Liturghie în bazilica "Sfântul Petru", dar şi celebrarea Vesperelor de deschidere a LME, precedată de un moment de rugăciune, însoţit de mărturii de viaţă misionară; duminică, 20 octombrie, în Ziua Mondială a Misiunilor, papa Francisc, va prezida celebrarea euharistică, tot în bazilica "Sfântul Petru".

Luni, 7 octombrie, cu ocazia comemorării liturgice a Sfintei Fecioare Maria, Regina Rozariului, în bazilica "Santa Maria Maggiore", cardinalul Fernando Filoni, prefectul Congregaţiei pentru Evanghelizarea Popoarelor, va opera misionară rugăciunea mariană misionară - sfântul Rozariu, la ora Consiliul naţional al OMP sugerează şi alte activităţi la nivel naţional, fără a limita iniţiativele particulare propuse la nivel parohial sau diecezan: - să se facă o celebrare de deschidere a LME la nivel diecezan şi eparhial la începutul lunii octombrie; - să se facă o celebrare de deschidere a LME la nivel parohial duminică, 6 octombrie; - să se facă o seară de veghe misionară în catedrală şi în fiecare parohie la 19 octombrie, ca pregătire pentru Ziua Mondială a Misiunilor; - să se facă un pelerinaj la un sanctuar marian; De asemenea, opera misionară nivel naţional dorim să organizăm o transmisie în direct a Rozariului misionar, prin intermediul Radio Maria, din diferite biserici din ţară, pentru a ne uni toţi în rugăciune.

opera misionară

Totodată, la 17 octombrie va avea loc un simpozion de formare misionară, la Facultatea de Teologie Romano-Catolică din Bucureşti. Misiunea îşi are izvorul în Tatăl, care l-a trimis pe Fiul în lume.

Prin urmare, Biserica şi toţi fiii ei îşi găsesc sensul de a exista doar în perpetuarea misiunii Fiului. Mai mult decât o dimensiune, misiunea este natura esenţială a Bisericii face parte şi din fiinţa noastră de creştini. Pentru a trăi cât mai bine această lună misionară, îi sfătuiesc pe creştini să se unească în rugăciune cu Biserica Universală şi să se solidarizeze în caritate, prin diferitele moduri existente, susţinând astfel Operele Misionare ale Sfântului Părinte.

Adrian Blăjuţă.

Corul ,,Sf. Lavrentie al Cernigovului”- Tânguirea Maicii Domnului