telegraf - Wikționar

Telegraf, Telegraf (dezambiguizare)

telegraf

Pentru alte sensuri vedeți Telegraf dezambiguizare. Telegraf schemă : 1. Telegrafia reprezintă modul de transmitere a informațiilor prin impulsuri nemodulate, folosind un anume cod.

telegraf

Cel mai cunoscut cod este cel propus de Samuel Finley Breese Morseîn anulcod cunoscut în România sub denumirea de Alfabetul Morse. Șase ani mai târziu, încu sprijinul inginerului Alfred VailMorse realizează primul telegraf electric cu care creează legătura telegrafică între Telegraf și Baltimore.

Articole Sport, Timp Liber si Arta - Anunturi - telegraf

Sistemul a fost rapid adoptat de serviciile poștale și de căi ferate din S. În perioada de început a telecomunicațiilor fără fir, telegrafia Morse a telegraf intens folosită de marile companii, deoarece anterior invenției, omul a fost limitat, prin timp și spațiu, să comunice cu alții aflați departe folosindu-se de propria forță ori de cea a animalului.

telegraf

Pe măsură ce alte moduri de comunicare au fost dezvoltate, telegrafia a pierdut teren datorită ratei scăzute a informațiilor transmise, dar și telegraf faptului că necesita o pregătire specială a operatorilor.